Band's Bio

JAMMING FUNKERS«Jamming σημαίνει για εμάς πολυσυλλεκτικότητα, επικοινωνία, χαρά. Πολλούς guests υπέροχες μουσικές και απογειωνόμαστε.
Funkers είναι η αγάπη μας για την μουσική, ελεύθερη και αδάμαστη, πολύτροπη, ζωντανή, είναι η γιορτή της καρδιάς και των αισθήσεών μας».Enjoy!

Οι Jamming Funkers είναι ένα 6μελές δυναμικό μουσικό συγκρότημα με pop, soul, funk αλλά και με ανεξάντλητες ροκ διαθέσεις. 


 Mετά την επιτυχία τους στο Blender Festival το  καλοκαίρι του 2011- οι Jamming Funkers, παρουσίασαν το πρώτο single  τους, που είναι το "La luna negra", μια πρωτότυπη εκδοχή του παλιού και αγαπημένου τραγουδιού του Μίμη Πλέσσα, "Με Πήρε η νύχτα" http://www.youtube.com/watch?v=JkvjZcg_7Kk&feature=share (πρωτοτραγουδισμένου από την Τζένη Βάνου), το οποίο έχουν διασκευάσει με σύγχρονο beat ήχο και σε ισπανικούς στίχους της συγγραφέως Χρυσούλας Μολογιάννη. Ακολουθεί το νέο τους single Hardcore candy http://www.youtube.com/watch?v=gFwP4dVtYus που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του group με ένα νέο Γάλλο καλλιτέχνη, τον MC Rom (Romain Candela) και του γνωστού συνόλου πνευστών Calu Cacu. Οι αγγλικοί στίχοι είναι πάλι της συγγραφέως Χρυσούλας Μολογιάννη και οι γαλλικοί στίχοι του MC Romain Candela ο οποίος και τους ερμηνεύει. Η μουσική, η ενορχήστρωση και η παραγωγή έγινε από τους  JAMMING FUNKERS.

 

Το συγκρότημα, κατά τη χειμερινή περίοδο 2011-2012,  πραγματοποίησε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και όχι μόνο. Αφετηρία αυτού του μουσικού ταξιδιού στάθηκε το ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ με την επιτυχημένη πρεμιέρα τους, την 1η του Δεκέμβρη, (http://www.tralala.gr/oi-jamming-funkers-mas-enthousiasan-sthn-premiera-tous-sto-gialino-up-stage/ ) με καλεσμένη τη Ραλλία Χρηστίδου και με την τιμητικότατη συμμετοχή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη μας Μίμη Πλέσσα  και με τον εκρηκτικό Νίκο Μίχα σε  μια άλλη εμφάνιση με ερμηνείες και με ντουέτα έκπληξη! Μετά το ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ  τη σκηνή της  ΑΥΛΑΙΑΣ, του STAGE 25 ,του Funar ,του Jasmin rock , ακολούθησε το club Ονομα του ροδου ,το μοναδικό  Faust bar theatre, το Vinilion... Όμως το μουσικό ταξίδι δε σταματάει εδώ...

Οι Jamming Funkers λίγο πριν αποχαιρετήσουν τη χειμερινή σεζόν του 2013 μ'ένα αποθεωτικό  live στη γνώριμη σκηνή του HALF NOTE JAZZ CLUB, απέσπασαν την πρώτη θέση στο μουσικό διαγωνισμό Red Bull Bedroom Jam show Athens 2013 με το δεύτερο πρόμο τραγούδι τους το "Hardcore Candy" (σύνθεση/ενορχήστρωση: Jamming Funkers, αγγλικοί στίχοι: Χρυσούλα Μολογιάννη, γαλλικοί στίχοι & MC performance: Romain Candela, video clip: Pandora's smile) το οποίο αποτελεί μια επαναστατική κραυγή ενάντια στην κοινωνική νωθρότητα, στην πολιτική απληστία και στα σαθρά αίτια που έφεραν τον κόσμο μας στις σύγχρονες δυσμενείς συγκυρίες. 


    Red Bull Bedroom Jam show Athens 2013

Μετά τη νίκη του "Red Bull Bedroom Jam show Athens 2013", ακολουθεί και η σημαντικότατη συμμετοχή του συγκροτήματος στο EJEKT FESTIVAL!  Οι Jamming Funkers θα είναι ένα από τα τρία ελληνικά συγκροτήματα που θα ανοίξουν τη συναυλία των θρυλικών Pet Shop Boys στο πλαίσιο του EJEKT FESTIVAL στις 16/7/2013 στο οποίο θα παρουσιάσουν, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, εκτός από τα προαναφερόμενα τραγούδια τους (Harcdore Candy, Luna Negra) και το νέο, ροκ πρόμο sigle "Lead my soul back home"!!!


ΜΕΛΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ:
Πλάτωνας Παπαδημητρίου (Κιθάρα)


Ερρίκος Σπηλιωτόπουλος (Μπάσο)


Σπύρος Τσοπελάκος (Τύμπανα)

Νίκος Ροκάς  (Πιάνο keys  )

ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΙΔΟΣ ΜΠΑΝΤΑΣ: RnB / Funk / Pop / Rock

Video art επιμέλεια / Full projector's support: Pandora's Smile
Επίσημος Ιστότοπος:


Email us 
jammingfunkers@live.com

Jamm with us o FB 
 https://www.facebook.com/JFMusicBand

Jam with us on Myspace 
http://www.myspace.com/jammingfunkers  

Jam with us on Reverbnation 
http://www.reverbnation.com/jammingfunkers 

Jam with us on Jumping Fish
http://www.jumpingfish.gr/Jamming-Funkers

Jam with us on Top Music
http://topmusic.co/JammingFunkers 

Jam with us on fandalism
 http://www.fandalism.com/jfmusicband

Jam with us on NumberOneMusic
http://www.numberonemusic.com/jammingfunkers/ 

Jam with us on soundcloud
http://soundcloud.com/jamming-funkers 

Jam with us on twitter
https://twitter.com/JammingFunkers   

Δημοφιλείς αναρτήσεις